Beslenme uzmanları, sağlıklı beslenmek için yaşadığımız bölgenin insanlarının eskilerden beri neler yediklerine bakmamızın yeterli olduğunu söylüyorlar. Eski medeniyetlerin merkezi olduğundan, farklı yöresel mutfakların harmanlandığı bir coğrafya da olduğu için Antakya gastronomi mutfağı bu konuda ön plana çıkmaktadır.
Son yıllarda “ikinci beyin” olan bağırsaklarımızın sağlığı ve bağırsaklarımızın probiyotik zenginliğini nasıl arttırabiliriz konulu yüzlerce kitap, makale yazıldı, araştırmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Birbiri ardına sağlık araştırmaları yapılırken, bugünün faydalı besinleri yarının işe yaramaz listesinde yer alabiliyor. Türkler tarafından bulunan yoğurt, başka hiçbir besin maddesi ile karşılaştırılamayacak kadar çok yararlı özelliği bir arada bulundurur. “Ultra sağlıklı besin” veya “süper besin” siz nasıl isimlendirmek isterseniz isimlendirin, yoğurt sıradan bir gıda değildir.
Antakya’da tuzlu yoğurdu “düberki” veye “düberke” olarak isimlendirilir. Hatay yöresinin ilkim ve coğrafi koşullarında, %100 doğal ve hijyen koşullarına son derece önem verilerek üretilen tuzlu yoğurt kahvaltıda farklı yöresel lezzet arayanlar için birebirdir.
Hatay yöresel lezzetlerinden olan ve geleneksel yöntemlerle yapılan, Hattena Hatay Sofrasında yapacağınız kahvaltılarda lezzetle tüketeceğiniz tuzlu yoğurdu isterseniz online satış mağazamızdan tuzlu yoğurt siparişi vererek evinizde lezzetli, sağlıklı kahvaltı sofraları hazırlayabilir veya sevdiklerinize hediye ederek onların da yöresel lezzetlerden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Tuzlu yoğurdu süzme yoğurt ile yaptığınız bütün yemeklerinizde kullanarak eşsiz bir lezzet katabilirsiniz.