Kahvaltı, “Kahve altı” sözünden türeyen bir sözcüktür ve günün ilk öğünü olma özelliğini taşır. Aç karnına günün ilk kahvesini içmeden önce yenilen bir öğün olması sebebiyle bu isimle anılır. Osmanlı mutfak kültüründe, bilinen iki ana öğünün dışında, kahve içmeden önce yapılan küçük atıştırmaların, mutfaklardaki yerini alması 20. yüzyılın başlarına dayanır. Tarihi, kültürü ve doğasıyla ve mutfağıyla pekçok şehirden farklı olan Hatay nadide bir örnektir. Hatay mutfağını diğer mutfaklardan ayıran en önemli özellik Türk, Arap ve Yörük mutfaklarının muhteşem bir harmanı olmasıdır.
Son araştırmalara göre, sabah kahvaltısını yumurtayla yapanların, daha uzun sure tok kaldığı ve öğle yemeğinde çok daha az yemek yediği tespit edilmiştir. Yumurta en önemli protein kaynağıdır. Türklerin pastırma ve kavurma ile birlikte Orta Asya’dan beri tükettiği et ürünlerinden olan sucuk çiğ etin, tuz ve baharatla “pişirilişi”dir.
Besleyiciliği ve lezzeti ile vazgeçemediğimiz tatlardandır sucuklu yumurta. Sucuklu yumurta olmadan kahvaltı sofrası olmaz diyenlerden misiniz?