- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Hatayın etnokültürel yapısını, binlerce yıllık tarihi dokusunu özetleyen ve çevresindeki mutfakları harmanlayarak içselleştiren lezzet kültürünün en tatlı örneği, Hatay’la özdeşleşmiş sembollerinden olan, künefedir. Künefe denince ilk olarak Hatay aklımıza gelse de aslında Arap yemek kültürü temelli şerbetli bir tatlıdır demek daha doğru olacaktır. Bu tatlıyı kadayıftan ayıran en önemli özellikleri kadayıf tatlısından daha ince oluşu ve içerisinde kendine özel bir peynir olmasıdır. Hatay mutfağında künefe üçgen olarak kesilip tabaklara alınır. 2008 yılında Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusu üzerine, Türk Patent Enstitüsü’nden Antakya Künefesinin Coğrafi İşaret tescil belgesi alınmıştır.
Hiç şüphesiz şerbetli tatlılar içerisinde en hafif ve faydalı olanı kaliteli bir Hatay künefesidir. En iyi künefe nerede yenir? sorusunun en güzel ve yerinde cevabı da “Hattena”dır. Künefe yapımında kullandığımız her ürünü Hatay’dan getirmekteyiz. Kaliteden taviz vermeden, usta ellerde gelenekselliğini koruyarak her gün taze bir şekilde yaptığımız künefemizi denediğinizde nefis bir lezzet yolculuğuna çıkacaksınız.