İnsanoğlunun tükettiği en eski gıdaların başında gelen, binlerce bitki ve çiçeğin besleyici değerlerini taşıyan, yaşamsal değeri olan enzim, mineral ve aminoasitler açısından zengin, içinde en az 181 sağlıklı besin bileşeni barındıran, yaklaşık 500’e yakın hastalığın tedavisinde kullanılan, kimi zaman sağlık için kimi zaman güzellik için başvurduğumuz, doğadan insanlığın faydasına aktarılan bal, insanlık tarihi boyunca tatlandırıcı ve koruyucu olacak kullanılmıştır.
Ortalama bir bal arısı hayatı boyunca 1/12 çay kaşığı bal üretir. 450 gr bal elde etmek için 17. 000 arının yaklaşık 10 milyon çiçeği ziyaret ettiği bilinmektedir.
Bal oldukça dayanıklı bir besin maddesidir. Zaman bala işlemez adeta, rafta uzun süre dursa da bal bozulmaz. Bal, bütün yiyeceklerin en safıdır. İyi olgunlaştırıldığı zaman, şeker konsantrasyonu o kadar yüksek olur ki, bakteriler bir iki saatten fazla içinde yaşayamazlar.
Bugün belki de hak ettiği değeri bulamamış bir beslenme ve sağlık kaynağı olan bal yüzyıllardır vücudumuzun doğal şeker ihtiyacını sağlıklı biçimde karşılıyor. Hipokratesin hava ve suya eşdeğer tuttuğu, tüm hastalıkların tedavisinde kullandığı bu mucizeyi kahvaltılarınızdan eksik etmemeyi tavsiye ediyoruz.