Tuzlu Yoğurt 800 gr
Tuzlu Yoğurt 800 gr
Tuzlu Yoğurt 800 gr
Tuzlu Yoğurt 800 gr

Tuzlu Yoğurt 800 gr

Hatay yöresine özgü günün her saatinde lezzetle yiyebileceğiniz kendine has lezzeti olan bir yoğurt türüdür. Kesinlikle koruyucu veya katkı maddeleri içermez. Kıvam olarak süzme yoğurda benzemektedir. Sıcak olarak kavanozlara doldurulur ve saklanır. Yoğurtlu çorbalarında yoğurt yerine tuzlu yoğurt kullanabilirsiniz. zeytinyağı ve toz biber karıştırılarak tüketebilirsiniz. Ayrıca kuru soğan, domates ve maydanoz ilave ederek salatasını yapabilirsiniz.
Ürün Kodu : 033023001
Gramajı : 800 gr
Ambalaj : Cam Kavanoz
Fiyat : 25,00 TL (KDV Dahildir.)

Türkiye'nin her yöresinde, yoğurdun başka türlüsü sofralarda yer alır. Trabzon'da külek, Kilis'te yörük, Sivas'ta peskütan, Silivri'de ateş, Kars'ta kremalı kurutu, Denizli’de isli yoğurt, Burdur’da tuluk yoğurdu... İsimleri kadar lezzetleri de kendilerine has olan bu yoğurtların her biri, hemen hemen aynı tekniklerle mayalanır. Fakat Hatay'a özgü lezzetlerinden biri olan tuzlu yoğurt için durum biraz farklı. Tuzlu yoğurt, diğerlerine nazaran daha başka usullerle mayalanır ve uzun süre bozulmadan bir ya da iki yıl arasında tazeliğini korur.

Tuzlu yoğurt inek veya keçi sütünden elde edilir. Ancak genellikle inek sütü kullanılır. Süt kaynatılır ve ılıklaşıncaya kadar bekletilir. İçine yoğurt eklenerek mayalanır. Mayasının iyi tutması için üzeri bir şey ile örtülerek sıcak ortamda olması sağlanır. Yoğurt geniş bir leğene boşaltılır. Hafif ateşte sürekli özellikle tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır ve dibinin tutması engellenir. Karıştırılırken içine yeteri kadar ayar tuzu eklenir. Yaklaşık 30 dakika karıştırılır ve üzeri göz göz olunca ocaktan alınır. İyice soğutulur ve kavanozlara konulur. Üzerine zeytinyağı dökülerek saklanır.

İnsan vücudunu dengede tutar. İçeriğindeki iyod sayesinde vücut hücrelerinin çalışma ahengine de yardımcı olur.

Kas yapımını artırır. Kemikleri güçlendirir.

Yeterince yoğurt tüketen insanların daha uzun ve sağlıklı yaşadıkları sık bir gözlemdir.

İçeriğindeki protein sayesinde tırnakları kuvvetlendirir. İçeriğinde ki keratin sayeseinde saçları parlaklaştırır ve gürleştirir.

Rahat bir uyku uyumanızı sağlar.

Ekşimsi ve yoğun bir tadı olan tuzlu yoğurdu sabah kahvaltısında kırmızıbiber, kekik ve zeytinyağıyla servis ediliblir ve ekmeğin üzerine sürülüp yiyebilirsiniz. Biber salçasıyla karıştırılarak her öğünde meze niyetine sofralarıza koyabilirsiniz. Çorba ve mantılarda kullanabilirsiniz.