- Rezervasyon için (0312) 220 20 43 | [email protected]
Samandağ biberi, şartlar açısından sadece Antakya’nın Samandağ ilçesinde yetişen, kalın kabuklu, sulu ve oldukça acı bir biberdir. Samandağ biberinin her zaman aynı tadı vermesinin ve tazeliğinin korumasının sırrı, tohumu alınarak nesli devam ettirilmesinde yatmaktadır. Yüzyıllarca devam ettirilen bu geleneksel tohum koruma ve ekim yöntemiyle Samandağ biberi Türkiye’de kendine ayrı bir yer edinmiş hatta zayıflamaya olan etkisi sebebiyle kitapları bile yazılmıştır.
Hatay-Samandağ ilçesinde yetişen biberleri mevsiminde toplanıp yıkandıktan sonra kurutulması ile elde edilmektedir. İyice kurutulan biberler taş değirmenlerde çekilerek kullanıma hazır hale gelmektedir.Çok acı sevenlere özel bir üründür.
Metabolizmayı Hızlandırması sebebi ile vücutta daha hızlı kalori yakımı sağlamaktadır.
Acı biberi, damarlardaki pıhtılaşmış kanın çözülmesini sağlar ve ağrıları giderir.
Mideyi uyararak sindirim sistemimizin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur.
Biberler içeriklerindeki yüksek lif sayesinde, kabızlığa iyi gelir.
Ağzı kapalı cam kavanoz ile nemsiz bir ortamda saklayarak raf ömrünü uzatırken lezzetini koruyabilirsiniz.
Mide veya bağırsaklarında rahatsızlığı olanların kullanmamaları ve aşırı tüketimden kaçınmaları tavsiye edilir.