Kurutulmuş Baş Biber 10 adet
Kurutulmuş Baş Biber 10 adet
Kurutulmuş Baş Biber 10 adet
Kurutulmuş Baş Biber 10 adet

Kurutulmuş Baş Biber 10 adet

Geleneksel koşullarda ve doğal olarak Samandağ Biberleri kızgın güneşin altında, hiçbir katkı maddesi eklenmeden gleneksek yöntemlerle kurutularak sizler için hazırlandı. Çorbalarınıza ve yemeklerinize müthiş lezzet verir. Güneş ışığını doğrudan almayan yerde saklama kabı içerisinde muhafaza edininiz. Nemli ve rutubetli ortamlarda açıkta bırakmayınız.
Ürün Kodu : 055025102
Gramajı : 10 adet
Ambalaj : Plastik Kutu
Fiyat : 15,00 TL (KDV Dahildir.)

Yüzyıllar boyunca insanlar elde ettikleri ürünleri uzun bir zaman kullanma isteğiyle çeşitli yöntemler bulmuşlar. Bunların en eski ve doğal olanı kurutma yöntemi olmuştur. Hatay mutfağı kurutulmuş sebze ve meyve bakımından zengin bir mutfak. Gerdanlıklar şeklinde dizilmiş, mutfağın başköşesinde Hatay mutfağının çoğu yemeklerinde yerini almak için kurutulur baş biber.
Samandağ biberi, şartlar açısından sadece Antakya’nın Samandağ ilçesinde yetişen, kalın kabuklu, sulu ve oldukça acı bir biberdir. Samandağ biberinin her zaman aynı tadı vermesinin ve tazeliğinin korumasının sırrı, tohumu alınarak nesli devam ettirilmesinde yatmaktadır. Yüzyıllarca devam ettirilen bu geleneksel tohum koruma ve ekim yöntemiyle Samandağ biberi Türkiye’de kendine ayrı bir yer edinmiş hatta zayıflamaya olan etkisi sebebiyle kitapları bile yazılmıştır.
Yazlık olarak yetişen Samandağ biberleri ilk zamanlar koyu yeşil renkli olup zamanla alaca karararak kırmızı renge dönüşebilir.

Baş biber iri ve büyük Samandağ biberlerinin gölgede kurutulması ile elde edilir. Kurutulmuş Samandağ biberi uzun süre dayandığı gibi farklı bir lezzet sunar. Kullanmadan önce yumuşaması için sıcak suda bekletiniz.

Metabolizmanın  hızlanmasını sağlar.F azla yağların yakılmasına yardımcı olur.
Sindirim salgılarının artırır ve böylece hazmı kolaylaştırır.
Bağırsakları çalıştırır.
Antioksidan ve diğer maddeler sayesinde kansere yakalanma oranını azaltır.
Kalp ile ilgili hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
Vücudun mikroplara ve hastalıklara karşı direncini artırır.
Nezle, grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.
Cilde parlaklık ve canlılık verir.

Bir çok meze ve yemekte kullanılabilirsiniz.