Kahvaltılık Zahter 300 gr
Kahvaltılık Zahter 300 gr
Kahvaltılık Zahter 300 gr

Kahvaltılık Zahter 300 gr

Kahvaltılık zahter, Güneydoğu Anadolu kahvaltı kültürünün en keyifli ve lezzetli besin kaynaklarından biridir. Hatay’ın meşhur kahvaltılık zahteri, taze ve kaliteli malzemelerden geleneksel yöntemlerle yapılmaktadır. Özellikle sağlıklı yaşamı doğal ürünlerde arayanlara tavsiye ederiz. Ayrıca yöresel lezzetleri sevenler içinde oldukça lezzetli ve ideal bir seçenektir. İçerisinde pek çok baharatı içeren kahvaltılık zahter size gün boyu zindelik ve canlılık verirken sindirim sisteminizi rahatlatır.
Ürün Kodu : 066016101
Gramajı : 300 gr
Ambalaj : Cam Kavanoz
Fiyat : 20,00 TL (KDV Dahildir.)

Bir önceki yıldan kalan zahirelik hubabatları değerlendirmek için dibeklerde toz haline getirilmesiyle elde edilen zahterin ortaya çıkışı eskilere dayanmaktadır. Günümüzde ise taze ve kaliteli malzemelerden kahvaltılık zahter karışımları kolaylıkla yapılabilmektedir.
Lübnan, Suriye, Ürdün gibi ortadoğu ülkelerinde çok kullanılan ve her ailenin kendi karışımını hazırladığı Zahter özellikle Gaziantep ve Hatay yöresinde kurulan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir. Kahvaltılık Zahter genellikle soğuk sıkma zeytinyağı çeşitleri ile birlikte servis edilir.
Bazı bitkilerin içinde şifalı olduğu ispatlanan, kanıtlanan, hastalıkların tedavisinde kullanılan çeşitli etken maddeler vardır. Bitkiyi şifalı yapan ise bu etken maddelerin çokluğu ve kalitesidir. Kahvaltılık Zahterin hem lezzetli hem de şifalı olması içinde kullanılan malzemelerin taze ve kaliteli olmasına bağlıdır.
Kavrulmuş Menengiç (Yabani Antepfıstığı), Kavrulmuş Karpuz Çekirdeği, Kavrulmuş Kavun Çekirdegi, Haşlanmış Kavrulmuş Buğday, Leblebi, Kekik (zahter), Mayana (Rezene, şumra), Küzbara (Kişniş), Kimyon, Sumak, Susam, Biber, nohut, bulgur gibi envai çeşit gıdanın birleşimiyle ortaya çıkan kahvaltılık zahterin besleyiciliği ve lezzeti de, bu farklı karışımlardan ileri gelmektedir.
İçindeki karışım, yapan usta ellere göre değişim göstermekle birlikte yapan ustanın becerisi de önemlidir. Kahvaltılık Zahteri lezzetli bir şekilde hazırlamak için ciddi bir beceri ve gelişmiş bir damak tadı gerektirir.

Susam hariç tüm malzeme havanda dövülerek toz haline getirilir. Bu toz karışıma susam eklenerek karışım harmanlanır. Baharat karışımınıın oranları arzuya göre azaltıp çoğaltılabilir.

İçerisinde kullanılan malzemelere ve oranlarına göre değişim göstermekle birlikte genel olarak,
Vücuda zindelik verir.
Zeytinyağı ile birlikte tüketilirse sindirimi güçlendirir.
İçinde bulunan baharatların doyurucu özelliği sayesinde tokluk hissi verir.

Zahteri zeytinyağı ile karıştırıp ekmeğinizi banarak yiyebilirsiniz.
Ufalanmış ceviz ve antep fıstığını kahvaltılık zahterin içerisine ekleyebilirsiniz.
Fırında tavuk kızarması, somon balığı ya da beyaz etli diğer balık ızgaralarının üzerine konduğunda müthiş bir lezzet katacaktır.
Ekşi krema ile karıştırıp fırında pişmiş patatesin içini yarıp doldurarak yendiği gibi ekşi krema veya yoğurt ile karıştırlıp dip sos olarak da kullanabilirsiniz.
Humus üzerinde denemenizi özellikle tavsiye ederiz.