Kabak Marmeladı 400 gr
Kabak Marmeladı 400 gr
Kabak Marmeladı 400 gr
Kabak Marmeladı 400 gr

Kabak Marmeladı 400 gr

Özellikle kış aylarında kahvaltı sofralarının olmazları arasında marmelat ve reçeller yer alır. Marmelat sevenlere, yeni, farklı ve enfes marmelat çeşidi sunuyoruz. Bal kabağından yapılan bu ev yapımı bal kabağı marmeladını deneyin. Kabak marmeladı koruyucu ve katkı maddesi eklenmeden usulüne uygun geleneksel şekilde hazırlanır ve cam kavonozlarda muhafaza edilir. Rengine, kokusuna ve tadına hayran kalacaksınız. İster kahvaltıda ekmeğinizin üzerine sürün, isterseniz tatlı tariflerinizde, pastalarınızda, cheesecakelerinizde, turtalarınızda ve dondurmalarında kullanın.
Ürün Kodu : 077017101
Gramajı : 400 gr
Ambalaj : Cam Kavanoz
Fiyat : 25,00 TL (KDV Dahildir.)

Tatlıların kralı sayılan ilk marmelat tarifine, Romalı tatbilir Marcus Gavius Apicius’un dünyada bilinen ilk yemek tarifi kitabı olan “Mutfakla İlgili Şeyler”kitabında rastlanır.
Ancak bugün bilinen tarif 1561 yılında İskoçya kraliçesi Mary için keşfedilmiştir. Marmelat kelimesi ise Portekizce ayva (marmelo) sözcüğünden türemiştir. Arap mutfağından etkilenen Portekizliler ayva reçelini kendi mutfaklarına almışlardır. Ancak ayva kelimesinden türeyen marmeladın en ünlü birleşimi turunçgiller ailesinin birlikte kaynatılıp pelteleştirildiği portakal, limon, greyfurt ve yeşil limon marmeladıdır.
Marmeladın hikayesi de çok hoştur. 1700’lerin sonuna doğru, İspanyol Sevil şehrinden kalkan kargo gemisi aşırı fırtınaya yakalanıp İskoç şehri Dundee limanına sığınır. Gemide bulunan manav James Keiller geminin normal rotasına dönemeyeceğini anlayınca elinde bulunan ezik acı portakalları satamayacağını anlar ve annesine bir çare bulmasını ister. Annesi ayva yerine ellerindeki ezik acı portakalları kullanarak şekerle kaynatır ve şehre satar. Böylece portakal marmeladı bütün Avrupa’da çok popüler olur ve aileye büyük kar getirir. Aile ilk fabrikayı 1797 yılında “Dundee Marmalade” olarak açar ve üç yüz yıldır dünyanın en ünlü marmelat üreticisidir.

Kabaklar soyulur dilimlenir tencereye konur ve üzerine toz şeker dökülüp ağzı kapatılır. Bir gün bekletilir, kabak kendi suyunu salınca ocağa alınıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Kabaklar yumuşayınca ezilmeye başlanır. Suyunu çekip kıvamı alınca vanilya eklenir kapatılır.
Arzu edilirse için çörek otu, susam,ceviz veya çam fıstığı ilave edilebilir.

Bal kabağı çok iyi bir beta-karoten, C, K, E vitamini, magnezyum, fosfor ve demir kaynağı olan bal kabağının sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Özellikle soğuk kış günlerinde sofralara çeşitli tariflerle bal kabağını getirerek vücudun enerjisini artırmak ve hastalıklardan korunmak mümkün.
Zengin lif içeriği, potasyum ve C vitamini deposu bal kabağı, kalp sağlığının korunmasında faydalıdır. Yapılan araştırmalara göre, lifli içeriğe sahip ürünlerin tüketilmesi ile meydana gelebilecek koroner kalp sorunlarının % 40 azalması sağlanabilmektedir. Buna göre bal kabağı tüketimi de içerdiği lifli yapısı nedeniyle oldukça önemlidir.
Bal kabağı A vitamini açısından en zengin besinlerden biri. Öyle ki A vitamini alımının %200'ünden fazlasını bal kabağı yiyerek almak mümkün. Bal kabağı ve çekirdeğinde bulunan A ve E vitaminleri özellikle göz sağlığında etkili. A vitamini ayrıca retinaya gelen ışığın emilmesini sağlamaya da yardımcı olur ve katarakt probleminin meydana gelmesini önler. A ve E vitaminleri haricinde demir, potasyum, kalsiyum, fosfor zengini olan bal kabağında bol miktarda beta karoten de bulunur. Beta karoten gözlerde meydana gelen sorunların giderilmesinde oldukça etkilidir.

Serin ve kuru yerde saklayınız. Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.