Hattena | Turunç Tatlısı 500 gr
Hattena | Turunç Tatlısı 500 gr
Hattena | Turunç Tatlısı 500 gr
Hattena | Turunç Tatlısı 500 gr

Hattena | Turunç Tatlısı 500 gr

Turunç Tatlısı geleneksel usullerle Turunç meyvesinin kabukları ile yapılır. Yapımı aşamaları oldukça uzun ve zahmetlidir. Hiçbir şekilde koruyucu madde içermez. Tatlandırmak için yalnızca doğal şeker kullanılır. Bol ve iri tanelidir. Turunç tatlısını, aromasının yoğun olması nedeniyle çok beğeneceksiniz.
Ürün Kodu : 077027201
Gramajı : 500 gr
Ambalaj : Plastik Kutu
Fiyat : 20,00 TL (KDV Dahildir.)

Narenciyenin atası olarak bilinen, Turunçgiller familyasından gelen ve Akdeniz ikliminin olduğu her yerde yetişebilen turunç (Citrus aurantium), portakala benzeyen bir meyvedir. Portakala benzese de tat olarak portakalın aksine ekşi ve acımtırak tadı vardır. Dünyada acı portakal (bitter orange), ekşi portakal (sour orange) ve sevil portakal (Seville orange), Aurantii cortex, Aurantii amari cortex, Bigarad portakal (Bigarade orange) olarak bilinir. Meyvesi tatlı olan turunçlar da vardır. Tatlı olanlara bitter-sweet adı verilir. Turunç meyvesinin tadı dışında portakaldan asıl farkı ise kalın kabuğudur.
Turunç meyvesinin çiçeklerinin ve kabuğunun farklı kullanım alanları vardır. Kabuklarından uçucu turunç yağı elde edildiği gibi, mart ve ekim ayları arasında toplanan çiçeklerinden ise esans yapılır. Turunç yağı ve esansı parfüm sanayinde, sabun yapımında ve gıda tatlandırıcısı olarak kullanılır.
Mutfakta ise turunç meyvesinin kabukları ve etli kısmı birbirinden ayrılarak tüketilir. Sarı dış kabukları beyaz süngerimsi iç kabuktan ayrılarak kurutulur ve dış kabuk kısmından şurup yapılır. Turunç kabuklarından çay demlenir ve kaynatılan turunç suyundan turunç ekşisi hazırlanır.
Ayrıca limona alternatif olarak kullanılan turunç meyvesi salatalara eklenir. Hoş kokusu sayesinde dondurmalara, keklere ve tatlılara da katılır. Reçel ve marmelat yapılabilir.

Turunç tatlısının yapımı bir hayli zahmetlidir. Meyve önce rendelenir, ardından kabukları ufak parçalar halinde soyulur ve rulo halinde pamuk ipliğine  dizilir. 1 hafta kadar suda bekletilir. Sürekli suyu değiştirilerek acılığından arındırılır. Son aşamada şeker ile kaynatılarak turunç tatlısı halini alır.

Ekşi turunç meyvesinden yapılan şurup mide yanmalarına iyi gelir ve mideyi temizler.
Turunç şurubu hazmı kolaylaştırma özelliğine sahiptir. Turunç yaprağı, çiğnenerek tüketildiğinde ağız kokusuna iyi gelir.
Turunç çayı ve turunç suyu iştah açar.
Turunç suyu sinirleri yatıştırır, çarpıntıyı önler. Özellikle stres kaynaklı depresyonda etkilidir.
Turunç doğru oranda kullanıldığında şeker hastalığına karşı faydalıdır.
Turunç çekirdeğinden yapılan merhem, böcek sokmalarına karşı kullanılır ve zehirlenmenin olduğu bölgedeki ağrıyı azaltarak ağrılı bölgede rahatlama sağlar.

Turunç suyu nefes darlığı çeken hastalara tavsiye edilmez.
Fazla tüketilmesi halinde böbreklere de zarar verebilen turunç meyvesi, doktora danışılarak tüketilmelidir.
Kesin olmamakla birlikte kafeinle birlikte tüketilen turunç meyvesinin kalp ritmini bozduğu düşünülmektedir.
Turunç çiçeğinden elde edilen yağın yüksek oranlarda kullanılması halinde ise baş ağrısını ve migren ağrısını arttıracağı bilinmektedir.

Bu sitede alışverişlerinize ait ödemenizi SSL güvencesi altında kredi kartı ile ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Bilgileriniz 3. kişi ve kurumlarla kesinlikle paylaşılmamaktadır. Tüm işlemler 256 bit şifrelenerek ve doğrudan bankanız aracılığıyla gerçekleşmektedir. Ürünlerin teslim süreleri bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak 1-2 iş günüdür. footer-card