Hattena | Kurutulmuş Domates 250 gr
Hattena | Kurutulmuş Domates 250 gr
Hattena | Kurutulmuş Domates 250 gr
Hattena | Kurutulmuş Domates 250 gr

Hattena | Kurutulmuş Domates 250 gr

Tazesi ayrı güzel ama hiç kurutulmuş olanı denediniz mi? Kurutulmuş domates, taze domateslerin geleneksel yöntemlerle uygun şartlarda gerekli işlemlerden geçirilerek kurutulması ile üretilir. Kurutma sonucunda kurutulan üründeki suyun buharlaşması ile ürünün özü kalır. Bu sebepla kuru domates içindeki besin değerleri, vitaminler, etken maddeler, taze haline oranla çok yüksektir. Aynı miktar taze domates tüketmek ile kurutulmuş domates tüketmek arasında besin değerleri açısından çok farklılık vardır ama faydalar açısından ise istisnai durumlar dışında, doğal taze domates neye iyi geliyorsa kuru domates aynı konuda faydalıdır denebilir.
Ürün Kodu : 055025201
Gramajı : 250 gr
Ambalaj : Plastik Kutu
Fiyat : 15,00 TL (KDV Dahildir.)

Her öğünde sofralarımızda farklı lezzetleri ile yer alan domates, salçası, sosu, salatası, kuru haliyle de damaklarımızı fethediyor.
Bunun başlıca nedeninden bahsetmek gerekirse;
Glutamat doğada iki farklı formda bulunabiliyor. Birincisi, proteinlere ‘bağlanmış’ olarak, ikincisi ise özellikle hayvanlar ve sebzelerde ‘serbest’ formda. İşte ağzımızdaki lezzeti kat-kat arttıran, hayvanlardaki ve sebzelerdeki bu ‘serbest’ formdaki glutamatlar. Serbest glutamatları hangi yemeğe koyarsanız, o yemekten ‘ağız dolusu bir lezzet’ almaya başlıyorsunuz.
Glutamatın yaptığı şey, yemek içinde yer alan tuzlu, tatlı, acı ve ekşi halindeki dört temel tadın bileşimine olağanüstü bir uyum kazandırmak ve bu dörtlünün toplam lezzetini ‘patlatmak’. Bir başka deyişle sinerji yaratmak. Sinerji kelimesini ise, ‘Bütün, parçaların toplamından daha büyüktür’ şeklinde tanımlayabiliriz. Yani bu dört tat bir arada belli bir lezzete sahipler ama işin içine bir de glutamat girince toplam lezzet 10-15 kat artabiliyor.
Glutamat en fazla kombu adlı deniz yosununda bulunuyor. İkinci sırada ise parmesan peyniri geliyor. İnanılmaz yüksek bir glutamat içeriği var bu peynirin. 100 gram parmesan peynirinde 1200 mg. serbest glutamat bulunuyor.Doğal glutamat depoları arasında üçüncü sırada olgun domates, güneşte kurutulmuş domates ve domates salçası ile ketçap geliyor. Domates olgunlaştıkça içindeki glutamat oranı yükseliyor. Dördüncüsü Akya balığında, beşincisi Japon şitaki mantarlarında bulunmaktadır
İtalyan mutfağında peynir ve domatesteki glutamat yemeklere lezzet katmaktadır.
Domates, besleyiciliğinin ve lezzetinin yanı sıra çok miktarda vitamin de içermektedir. İçinde A, B1, B2, C ve K vitaminleri, niasin, protein, yağ, karbonhidrat, potasyum, kalsiyum ve demir bulunmaktadır.

Birinci kalite domateslerden, geleneksel yöntemlerle hiç bir katkı maddesi kullanılmadan gölgede kurutularak elde edilir.
Yaklaşık 15 kg taze domatesten 1 kg kuru domates elde edilmetedir. Kurutma işlemi sonrasında da domatesler besin değerlerini, vitamin ve minerallerini yitirmez.

Kurutulmuş domates prostat, akciğer ,meme ,kolon ve pankreas kanserine karşı koruyucudur.
Lif açısından zengin olması sebebiyle sindirim kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir.
Antioksidan özelliğe sahiptir.
Kanı temizlemeye yardımcı olur.

Bulgur ve pilavlarınızın içerisinde, et, tavuk, balık, çiğköfte ve diğer köfte harçlarında kullanabilirsiniz.