Hattena | Halhalı Taş Kırma Yeşil Zeytin (Çekirdekli) 400 gr
Hattena | Halhalı Taş Kırma Yeşil Zeytin (Çekirdekli) 400 gr
Hattena | Halhalı Taş Kırma Yeşil Zeytin (Çekirdekli) 400 gr
Hattena | Halhalı Taş Kırma Yeşil Zeytin (Çekirdekli) 400 gr

Hattena | Halhalı Taş Kırma Yeşil Zeytin (Çekirdekli) 400 gr

Halhalı Taş Kırma Yeşil Zeytin (Çekirdekli) 400 gr’lık cam kavanozda. Sadece su ve tuz ile tatlandırılarak salamura yapılıp hazırlanmıştır. Kahvaltılarınızda, zahter, biber, domates, pul biber ve zeytinyağı katılarak Zeytin Salatası olarak tüketebilirsiniz. Zeytin yemenin tadına varacaksınız.
Ürün Kodu : 011021201
Gramajı : 400 gr
Ambalaj : Cam Kavanoz
20,00 TL 13,00 TL

Aristotle tarafından kaleme alınan Atina Anayasasında yer alan “Devlet malı veya özel mülkiyet farkı olmaksızın, zeytin ağacını kesen veya deviren herkes mahkemede yargılanacaktır eğer suçlu bulunurlarsa idam edilmek suretiyle cezalandırılacaklardır” sözü ile önemine vurgu yapılan, ülkemizde de bahçesine bakmayan ve bakım yaptırmayan üreticilere ceza verilmesine neden olan bir kanuna (26/01/1939 tarih ve 3573 sayılı “Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun”) sahip tek ağaç zeytin olmuştur.

Zeytin ağacı, kutsallığın, refahın, bolluğun, adaletin, sağlığın, gururun, zaferin, barışın, bilgeliğin, aklın, arınmanın ve yeniden doğuşun, kısaca insanlık için en önemli erdem ve değerlerin sembolüdür.

Bilimsel birçok literatüre göre zeytin ağacının anavatanı Anadolu'nun Mardin, Kahramanmaraş ve Hatay üçgenidir. Halhalı zeytin çeşidinin dünyadaki orjini Derik olup %21-22 yağ oranına sahiptir. Yağlık bir çeşit olmasına rağmen sofralık olarak da tüketilmektedir.

Zeytin ağacında bir sene ürün veren dal ikinci sene tekrar ürün vermez. Zeytinin çekirdeği ne kadar küçük olursa cinsi o kadar kaliteli ve üstündür.

Eylül ayı başlarında yağlanmaya başlayan halhali zeytinleri toplanır. Zeytinler boylarına göre ayrılır. Kütük ve tokmakla tek tek çekirdeği kırılmadan ve çekirdekleri içinden çıkmayacak şekilde kırılır. Kırılmasındaki amaç içindeki acısının kolayca çıkarılmasını sağlamaktır.

Büyük genişçe bir kapta üç gün, günde iki kere suyu değiştirilir. Acısı alınan zeytinler küplere doldurulur. Üstü tuzlu salamura suyuyla doldurulur. Salamura tuzlu suyla hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmadan yapılan Halhalı taşkırma zeytini dalındaki doğallığını ve tadını ışık görmediği takdirde bir sene birşey olmadan muhafaza eder.

Yeşil zeytin karaciğeri temizler. Sabah kahvaltılarında yeşil zeytin tüketerek karaciğerin güne zinde başlamasını sağlayabilirsiniz.

Dalak sağlığı için faydalı bir besindir.

Bağırsak sağlığını korur.

D ve K vitamini içerir. Çocukların gelişmesine katkı sağlar.

Kemik sağlığını korumaya yardımcıdır.

Toksinleri dışarı atılmasını sağlayarak yorgunluğu giderir.

Üzerine biraz pul biber, kuru zahter (kekik), nar ekşisi ve zeytinyağı koyarak tüketebilirsiniz. Ayrıca soğan ve domatesle zeytin salatası da yapabilirsiniz.