Hattena | Acı Biber Salçası 800 gr
Hattena | Acı Biber Salçası 800 gr
Hattena | Acı Biber Salçası 800 gr
Hattena | Acı Biber Salçası 800 gr

Hattena | Acı Biber Salçası 800 gr

Yöresel tekniklerle yapılan biber salçası yemeklerinize benzersiz lezzet verecek. Yemeklerinizde kıvamını ve kokusunu hissedecek ve vazgeçemeyeceksiniz. Tamamen doğal, kesinlikle koruyucu veya katkı maddeleri içermez.
Ürün Kodu : 044024101
Gramajı : 800 gr
Ambalaj : Cam Kavanoz
Fiyat : 25,00 TL (KDV Dahildir.)

Bugün dünyanın birçok yerinde büyük miktarda yetiştiriciliği yapılan ve en çok kullanılan baharatlardan biridir acı biber ve Amerika’nın keşfi kadar insanlık tarihinde önemli bir yere sahiptir. Günümüz insanı bu yüzden Cristof Colomb’a ne kadar teşekkür etse azdır, zira Colomb sadece Amerika kıtasını değil aynı zamanda biberi de keşfetmiştir.
Biberin ülkemize 15-16. yy. arasında Osmanlı İmparatorluğu döneminde birçok ülke ile yapılan ticaret ile girdiği, hatta bazı tüccarlar tarafından karabibere rakip olmak üzere birçok ülkeye pazarlandığı bilinmektdir.
Biberin anavatanı her ne kadar Amerika olsa da asıl kimliğine Hatay Samandağ’da ulaşmıştır.

Hatay'nın Samandağ ilçesinde yetiştirilen baş biberler yıkanıp saplarından ayrılırlar, ortadan ikiye bölerek çekirdekleri çıkarılır. 3-4 parçaya bölünen biberler güneşte biraz solması için bekletilir. Direk çekildiğinde salça sulu olur ve güneş enerjisi ile salçada kararma olur. Biberler solduktan sonra büyük boy mutfak robotunda veya kıyma makinesinde iyice püre kıvamına gelene kadar çekilir. Kaya tuzu eklenerek karıştırılır.
Çekilen biberler, çekirdekleri ve kabukları ayırmak için bir süzgeçten geçirip büyük geniş yuvarlak tepsilere dökülür ve içine yabancı maddeler girmemesi için üzeri ince bir tülbentle örtülür. Güneşte kurutulacağından tepsilerin çok dolu olmamasına özen gösterlir. Güneş görecek bir yere tepsiler konur. Biberleri her gün 1-2 kez karıştırılarak suyunun güneşte iyice kuruması beklenir. Salçanın 3-4 gün güneş altında beklemesi yeterlidir. Koyu renkli ve kıvamlı olmasını isterseniz, bekleme süresini uzatabilirsiniz. Güneşte suyu buharlaşan ve yeterli kıvama gelen salça yıkanmış ve iyice kurutulmuş olan cam kavanozlara konur, üzerine hava ile temasını engelleyecek miktarda zeytinyağı gezdirilerek kapağı kapatılır.

Kalp ve damar tıkanıklığını giderir ve kanın pıhtılaşmasını engeller.
Mide öz suyunu harekete geçirerek sindirimi kolaylaştırır.
Soğuk kış günlerinde direnci arttırır ve grip ve nezle olmayı engeller.
İçerisinde potasyum, demir, karbonhidrat,doğal asit ve yağ elementleri bulunmaktadır
İçerisindeki elementler sayesinde kas hastalıklarına ve vücutta oluşabilecek rahatsızlıkların önüne geçer.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuttaki mikropların ve bakterilerin atılmasında etkilidir.
İştah açıcı olarak kullanılır.
Kanser hücrelerini yok ettiği bilimsel olarak ispatlanmıştır. (İhtiva ettiği kapsaisin maddesi nedeniyle).
Ağrı azaltıcıdır.( Vücut biberin yakıcı etkisine karsı morfine benzer endorfin salgılayarak cevap verir.)

Anadolumuzun yemeklerinin temeli, vazgeçilmezi olan binbir emekle hazırlanarak mutfaklarınızda yerini alan biber salçasını, özenle hazırladığınız lezziz yemeklerinizde güvenle kullanabilirsiniz.